Eveniment

InterContinental vrea sa fie administrator si nu proprietar

13.07.2004, 00:00 11



InterContinental Hotels Plc a scos la vanzare active in valoare de 500 de milioane de lire sterline, informeaza Bloomberg. Astfel compania va pune accent pe administrarea de hoteluri renuntand la statutul de proprietar, cu scopul de a reduce costurile, in conditiile unei piete favorabile vanzarilor.



Cele 20 de proprietati vizate pentru vanzare de catre Windsor, companie cu sediul in Anglia, se afla in mare parte in orase nord americane precum Miami si Chicago. O mare parte din bani va fi destinata actionarilor, a declarat directorul executiv Richard North, neprecizand modul prin care acest lucru va fi realizat. Compania a cumparat deja actiuni proprii in valoare de 138 milioane de lire ca parte a unui program in valoare de 250 de milioane, de rascumparare a actiunilor.



InterContinental este cel mai mare operator din sectorul hotelier, dupa criteriul numarului de camere administrate, controland aproape 3.500 de hoteluri. Grupul a vandut deja 28 de hoteluri pentru suma de 323 milioane de lire, de la momentul despartirii de Six Continets Plc, in aprilie 2003.



Compania, care a inregistrat profit pe primul trimestru, estimeaza finalizarea vanzarilor pana la sfarsitul acestui an. Dupa acest moment, valoarea portofoliului de hoteluri va fi redusa cu un sfert, comparativ cu aprilie 2003.