Eveniment

Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de conducere în cadrul DNA

Iohannis a semnat decrete de numire în funcţii de...

Autor: Departamentul Politic

14.12.2016, 20:38 7774

Astfel, Marius Bogdan Bulancea a fost numit în funcţia de procuror-şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA, iar Silviu Paul Dumitriu a devenit adjunctul său.

Cameluş Păduraru este noul procuror-şef al Secţiei judiciare penale din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, secondat de Carmen Doiniţa Bălăşoiu.

Mandatele celor patru sunt de trei ani.

Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO