Eveniment

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice : Irakul a aprobat iniţiativa NATO de extindere a misiunii de instruire

Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

13.02.2020, 16:35 74

Guvernul Irakului a aprobat iniţiativa NATO de a extinde misiunea de antrenare a serviciilor de securitate irakiene, a anunţat joi Jens Stoltenberg, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, informează agenţia Associated Press.

"Guvernul Irakului ne-a confirmat dorinţa de a continua misiunea de antrenare a NATO, de consiliere şi de consolidare a capabilităţilor forţelor armate irakiene", a declarat Jens Stoltenberg.

"Putem rămâne în Irak doar atât timp cât suntem bine-veniţi", a adăugat Stoltenberg.

Miniştrii Apărării ai statelor membre NATO au stabilit, miercuri seară, extinderea misiunii Alianţei Nord-Atlantice în Irak. NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianţa Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite.

Alianţa Nord-Atlantică şi coaliţia antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad. În contextul crizei, preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianţei Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO