Eveniment

Lista de întrebări la care ZF încă aşteaptă răspunsuri de la ANAF în cazul conectării celor 450.000 de case de marcat la ANAF

Lista de întrebări la care ZF încă aşteaptă...

Autor: Răzvan Botea

12.01.2022, 21:20 641

♦ „După 100 ani“, 450.000 de case de marcat sunt conectate la ANAF, dar ANAF nu ştie/nu spune cu ce efect pe încasări Ce încasări din TVA au fost pe 24 decembrie 2021, cea mai bună zi din an pentru comerţ? ♦ ANAF nu răspunde.

Mult-aşteptata digitalizare a ANAF s-a întâmplat şi la finalul lui 2021 erau conectate la serverele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) peste 466.000 de case de marcat, adică aproape 80% din cele circa 600.000. Povestea caselor de marcat cu jurnal electronic s-a întins pe mai mulţi ani, cu multe amânări. Acum, că s-a realizat un proiect cerut cu vehemenţă de piaţă, care este beneficiul? Cât speră statul să colecteze în plus? Care a fost valoarea încasărilor zilnice? ANAF însă nu a răspuns la aceste întrebări, deşi datele sunt transmise în timp real.

„Ar trebui în primul rând să vedem rezultate de la ANAF şi de la Ministerul de Finanţe, să vedem o analiză asupra rezultatelor“, spune Anca Dragu, care a fost ministru de finanţe în cabinetul Cioloş în 2016 şi a avut în gestionare proiectul caselor de marcat cu jurnal electronic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO