Eveniment

Managerii, tot mai optimisti

30.03.2004, 00:00 14



Managerii din industrie, constructii, comertul cu amanuntul si servicii se asteapta la cresterea activitatii in urmatoarele trei luni, potrivit unei anchete de conjunctura realizata de Institutul National de Statistica (INS).



Conform studiul, tendinta de cresterea a productiei in industria prelucratoare se va mentine, fapt confirmat si de aprecierile privind stocurile de produse, al caror nivel ramane apropiat de cel raportat in trimestrul anterior.



Numarul de angajati va ramane constant, chiar daca se observa o reducere la companiile cu peste 500 salariati, compensata insa de usoarele cresteri prevazute la celelalte grupe de intreprinderi.



O data cu iesirea din sezonul rece, managerii firmelor din constructii se astepta la o crestere sustinuta a activitatii, insotita de majorarea semnificativa a numarului de angajati.



Potrivit studiului, tendinta ascendenta se va pastra si in comertul cu amanuntul si servicii, evolutie determinata atat de nivelul estimat al vanzarilor, cat si de cresterea volumului fizic al comenzilor adresate furnizorilor de marfuri.



In sectorul serviciilor, managerii anticipeaza o majorare a cererii, fara miscari semnificative la nivelul numarului de salariati.



Rezultatele au fost obtinute in urma sondajelor de opinie efectuate pe baza unor esantioane reprezentative in domeniile industriei prelucratoare (2.550 societati), constructiilor (700 societati) si comertul cu amanuntul (950 societati.