Eveniment

Mesajul lui Klaus Iohannis: Veşti sfăşietoare din Paris. România este alături de Franţa

Mesajul lui Klaus Iohannis: Veşti sfăşietoare din...

Autor: Departamentul Politic

15.04.2019, 22:22 486

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni seară, că veştile despre incendiul la Catedrala Notre-Dame din Paris sunt „sfăşietoare”, precizând că România este alături de Franţa.

„Veşti şfâşietoare din Paris. Notre-Dame, un simbol istoric al culturii europene, este în flăcări în această seară. România este alături de Franţa”, a scris Klaus Iohannis, luni seară, pe Twitter.

Şi preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că este şocant să vadă cum arde Catedrala Notre-Dame, unul dintre reperele Franţei, precizând că „pierderea pe care o suferă Parisul este şi pierderea noastră”.

Un incendiu a izbucnit, luni seară, la Catedrala Notre-Dame din Paris, care a fost evacuată, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de site-ul cotidianului Le Figaro. Incendiul a izbucnit la ora 18.50 (19.50, ora României) la o sursă a sistemului de încălzire al Catedralei Notre-Dame.

Catedrala, monumentul istoric cel mai vizitat din Europa, a fost evacuată. Numeroase echipaje de pompieri încearcă să stingă incendiul.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, s-a deplasat luni seară la Catedrala Notre-Dame din Paris, pentru a asista la operaţiunile de stingere a incendiului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO