Eveniment

Ministrul Sănătăţii: Am identificat „pacientul zero” cu COVID-19

Ministrul Sănătăţii: Am identificat „pacientul...

Autor: Departamentul Social

27.02.2020, 00:08 1458

Ministrul Sănătăţii Victor Costache a declarat că „pacientul zero” cu noul coronavirus în România a fost identificat în persoana italianului venit la rude, iar între persoanele care au fost în apropierea lui a fost găsit rapid un pacient bolnav.

Ministrul Victor Costache a declarat că la Gorj este în continuare anchetă epidemiologică şi se mai aşteaptă rezultate, însă „pacientul zero” a fost identificat, la fel ca şi contacţii lui.

„E o ancheta epidemiologică in curs si vom avea rezultatele in cursul zilei de mâine (joi – n.r.). Ca parte pozitivă, avem identificat pacientul zero, pacientul italian şi de 2-3 zile testăm toţi contacţii lui şi de abia am identificat unul pozitiv. De asemenea, alt aspect pozitiv e că e într-un mediul rural, deci nu e dintr-o zonă urbană foarte populată”, a spus Costache.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, la rândul său, că România va trece peste această provocare.

„Facem un apel la calm şi la urmarea recomandărilor Ministerului Sănătăţii şi Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Acesta a fost un mod pentru a vă prezenta că ştim cum să ne pregătim. Fac un apel la calm, la înţelepciune şi cu siguranţă românii, noi ca şi natiune vom trece peste această provocare”, a spus Vela.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că pacientul diagnosticat cu noul coronavirus este un bărbat dintr-o comună din Gorj, care este, în prezent, în stare bună şi nu are simptome de boală. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO