Eveniment

Omniasig a preluat 40% din AGI

31.03.2004, 00:00 17



Omniasig, a treilea companie de pe piata romaneasca a asigurarilor generale, a cumparat 40% din actiunile societatii de asigurari AGI Romania , in cadrul ofertei publice de vanzare de actiuni lansata de aceasta din urma companie pe Rasdaq, incheiata ieri.



Astfel, informatiile prezentate de Ziarul Financiar in acum trei saptamani, cand reprezentantii celor doua companii au refuzat sa comenteze asupra tranzactiei, s-au confirmat.



Cu 1,3 milioane euro (52 miliarde lei), Omniasig a cumparat a cumparat 388.000 de actiuni, la pretul de 135.000 lei pe actiune, ceea ce ii va conferi 40% din actiunile AGI Romania.



AGI a vandut in cadrul ofertei 480.255 de actiuni (adica 72,8% din totalul actiunilor oferite spre vanzare), la pretul de 135.000 lei/actiune, astfel incat isi va majora capitalul cu 1,6 milioane de euro, pana la 3 milioane de euro.



La oferta au mai subscris si actualii actionari ai companiei, Arab German Insurance, fondul de investitii austriac Rivta Handelsges, controlat de omul de afaceri Fathi Taher, Uniunea Nationala a Caselor de Ajutor Reciproc si SIF Muntenia, dar cotele lor se vor reduce proportional cu majorarea.



"Vom colabora cu Omniasig, care a devenit un actionar important. Ce se va intampla mai departe va depinde de decizia actionariatului", a spus Radu Mustatea, directorul general al AGI.



Grupul Omniasig a avut anul trecut afaceri (ca nivel de prime brute subscrise) de 75 milioane de euro (60 mil. euro din asigurari generale si 15 milioane euro din asigurari de viata), iar AGI Romania de aproape 10 milioane euro.