Eveniment

Ooportunitate pentru comunitatea de afaceri din Romania

13.08.2004, 00:00 34



Daca ar fi de retinut ceva din vizita de ieri a cancelarului german Gerhard Schroeder in Romania, acel ceva ar fi faptul ca investitorii germani sunt nerabdatori sa investeasca in Romania, afirma reprezentantii companiei de cercetare German Market Analysis (GMA) prezenti in Romania cu ocazia vizitei.



Vizita cancelarului Schroeder a fost o reusita pe toate fronturile. Cu schimburi politice si confirmarea, inca o data, a soliditatii legaturilor dintre cele doua tari venita din partea autoritatilor, asa cum era de asteptat. Un aspect si mai important al vizitei l-a constituit contactul dintre unii dintre cei mai influenti oameni de afaceri germani si principalele companii si oameni de afaceri din Romania, soldat cu formarea unor noi relatii si consolidarea celor existente. Initiativele germane s-au dovedit a avea un mare success in trecut. Aceasta vizita reprezinta o oportunitate de care comunitatea de afaceri din Romania trebuie sa profite. Dupa terminarea ei, o echipa de jurnalisti va porni la redactarea unui raport amanuntit care sa prezinte investitorilor germani oportunitatile de afaceri din Romania.



Vizita cancelarului Schroeder simbolizeaza entuziasmul german pentru investitii in Romania. Totusi, investitorilor germani nu le este oferita o imagine clara asupra multelor oportunitati de afaceri din aceasta tara. Tocmai de aceea, GMA urmeaza sa intocmeasca un raport exhaustiv cu privire la potentialul fiecarui sector si al intregii economii.



Acest proiect mai cuprinde, pe langa ghidul economic, si un raport despre progresele inregistrate de Romania in vederea aderarii la Uniunea Europeana in anul 2007. GMA va discuta cu o serie de ministri si oficiali guvernamentali din sectorul public. Investitorii germani sunt interesati sa afle detalii despre schimbarile pozitive operate de guvernul roman in conformitate cu standardele impuse de integrarea europeana. Ei doresc, de asemenea, sa stie cum le vor fi afectate investitiile de catre eforturile intreprinse de Romania in vederea aderarii. Posibilitatea de raportare la progresul pe calea integrarii europene este esentiala pentru mentinerea relatiilor bilaterale din acest moment si stabilirea altora noi.



Imbunatatirea imaginii Romaniei pe plan international este mai importanta ca niciodata. Acest lucru este valabil in ceea ce priveste progresele formale ale procesului de aderare precum si succesul investitiilor straine din aceasta tara. Oamenii de afaceri germani sunt gata sa investeasca in Romania.



Misiunea GMA in Romania este aceea de a identifica oportunitatile de investitii pentru investorii germani. Un material detaliat in acest sens, care va evidentia toate afacerile cu mare potential din toate sectoarele economiei romanesti, urmeaza sa fie publicat ca supliment al celul mai mare cotidian german de stiri financiare, Handelsblatt.



Geoff Stoker-Lavelle si Catherine Yargus se afla in Romania pentru a relata vizita cancelarului german Gerhard Schroeder. Articolul de fata este rodul unui parteneriat dintre compania de cercetare GMA, care colaboreaza cu principalul ziar financiar al Germaniei, Handelsblatt, si Ziarul Financiar.