Eveniment

Patriciu: Stiu sa recunosc o hartuiala politica

22.09.2005, 19:00 13

Omul de afaceri Dinu Patriciu considera ca aparitia in presa a unui material despre modul in care l-a cunoscut pe Omar Hayssam face parte din hartuiala politica la care grupul Rompetrol este supus de un an si jumatate.

"Nu cred in coincidente. Toate acuzatiile aduse ulterior judiciar au inceput asa, prin articole in presa care au fost folosite ca suport pentru a inventa tot felul de acuzatii, pe care noi apoi trebuie sa dovedim ca suntem nevinovati, fara a exista prezumtia de nevinovatie", a spus presedintele grupului Rompetrol.

Intrebat daca are informatii despre sursa acestui atac, presedintele Rompetrol a afirmat ca a mai spus "de foarte multe ori de unde vine" si ca nu doreste sa mai continue pe aceasta tema, pentru ca nu este rolul sefului unei companii sa se amestece in politica. "Eu am responsabilitatea unei cifre de afaceri imense si a 8.000 de familii. Aceasta calitate nu-mi permite sa intru in controverse politice si nu o fac. Dar stiu sa recunosc o hartuiala politica", a continuat Patriciu.

Presedintele grupului petrolier a precizat ca o delegatie a Rompetrol s-a deplasat in Sudan in anul 2001, la propunerea ambasadorului din acea perioada a acestui stat la Bucuresti, pentru a studia eventuale oportunitati de investitii pentru compania romaneasca.

Patriciu considera ca era absolut inutil sa angajeze un intermediar cand in Sudan exista circa 6.000 de absolventi de facultati romanesti, multi angajati in ministere.

Ieri la Bursa, actiunile Rompetrol au scazut cu 4,4% pana la 0,11 lei/actiune.