Eveniment

Peste 80 de demisii la Adevarul

23.03.2005, 00:00 53


Un numar de 81 de jurnalisti si de angajati din personalul tehnic si de administratie ai ziarului Adevarul si-au depus ieri demisiile urmandu-i astfel pe cei patru membri ai conducerii editoriale a publicatiei.


"Prin decizia luata luni, 21 martie, de catre detinatorul pachetului majoritar de actiuni al S.C. Adevarul S.A., Ana-Maria Tinu, de a schimba componenta Consiliului de Administratie, decizie ce a provocat demisia Consiliului Director al cotidianului Adevarul, in redactia ziarului s-a creat o situatie pe care noi, redactorii, personalul tehnic si de administratie nu o putem accepta", se arata intr-un comunicat semnat de Melania Vergu, Caterina Nicolae si Alin Bogdan.


Potrivit acestora, decizia Consiliului Director inseamna ca independenta editoriala nu mai poate fi asigurata. Din acest motiv, ziaristii si-au depus demisiile.


"Ni s-a alaturat o parte din personalul tehnic si administrativ. De aceea, redactorii ziarului Adevarul anunta ca demisioneaza in bloc, urmand echipa alcatuita din Cristian Tudor Popescu, Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac. Vom incerca impreuna sa pastram spiritul ziarului Adevarul si sa nu ne dezamagim cititorii. (...) Ne bazam pe sprijinul lor in continuare si ii asiguram ca pentru ei vom construi impreuna un ziar-reper al presei romanesti", se arata in comunicat.


Pana la ora 16.00 se inregistrasera la secretariatul directorului general Adrian Buga 81 de demisii, majoritatea apartinand redactorilor. In comunicat se mentioneaza ca S.C.Adevarul S.A. are 220 de salariati din care 64 de redactori si fotoreporteri.


Cei patru jurnalisti din conducerea editoriala a ziarului Adevarul si-au depus demisiile ieri la biroul directorului general al societatii Adrian Buga, acestea urmand sa intre practic in vigoare incepand de la 1 aprilie, a declarat redactorul-sef adjunct Adrian Ursu.


Redactorul-sef Cristian Tudor Popescu si redactorii-sefi adjuncti Adrian Ursu, Lelia Munteanu si Bogdan Chirieac anuntasera de luni seara, dupa sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, ca isi vor da de misiile pentru ca au fost inlaturati din Consiliul de Administratie.


"Noi nu vom mai aparea in caseta redactionala, nu vom mai scrie articole, nici editorialele nu vor mai fi semnate de cei cunoscuti. Maine (n.r. - miercuri) va avea un editorial semnat de Corina Dragotescu, sub titlul "Adevarul nu a murit", a declarat Ursu.


Despre Corina Dragotescu si Val Valcu unii membrii din redactie sustin ca acestia vor ramane la Adevarul dupa schimbarile de luni si ar putea ocupa posturi in conducerea editoriala.