Eveniment

Pierderile Revlon se adancesc

12.11.2004, 00:00 24



Pierderile companiei Revlon din trimestrul trei au crescut, pe fondul maririi costurilor de finantare si a scaderii vanzarilor, relateaza Financial Times. Compania americana producatoare de cosmetice nu a mai dat publicitatii rapoarte trimestriale din 1997, dar cauta sa isi recapete cota de piata si locul in rafturi. In ultimul trimestru, Revlon a raportat venituri brute de 25,7 milioane de dolari, fata de 14,6 milioane de dolari anul trecut.



Compania a raportat pierderi nete de 91,6 milioane de dolari cu 78 de procente mai mult decat anul trecut. Analistii previzionasera o pierdere de 9 centi pe actiune.



Rezultatele au inclus costurile de refinantare de 59 de milioane de dolari. Pierderile operationale au fost limitate la 2 milioane de dolari de la 7,9 milioane dolari. Vanzarile s-au diminuat cu 7 procente la valoarea de 294 de milioane de dolari, din cauza numarului mare de produse returnate si a discounturilor. Compania a declarat ca se asteapta ca vanzarile sa fie constante fata de anul trecut. Valoarea actiunilor Revlon a scazut cu 7,17%, pana la 2,20 $/actiune.