Eveniment

Privatizarea complexurilor energetice incepe anul viitor

08.08.2007, 20:41 12

Privatizarea celor trei mari complexuri energetice, Turceni, Craiova si Rovinari, va incepe de la jumatatea anului viitor, dupa o amanare de mai bine de un an si jumatate.
Trecerea in proprietate privata a celor mai mari unitati de productie din segmentul termo este un proces extrem de asteptat de catre investitorii privati, deja prezenti pe piata locala a energiei. "Complexurile energetice Turceni, Rovinari si Craiova vor trece in proprietate privata pana la sfarsitul mandatului actualului guvern. Pana la jumatatea anului viitor, sper sa inceapa privatizarea", a declarat vicepresedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului, Constantin Botez, institutie in portofoliul careia au fost transferate complexurile dupa ce anterior acestea se aflau in portofoliul Ministerului Economiei.
Potrivit topului "Cele mai valoroase 100 de companii din Romania", realizat de ZF, CE Turceni are o valoare de 546 mil. euro, CE Rovinari valoreaza 533 mil. euro iar pretul pe care investitorul interesat de CE Craiova ar trebui sa-l plateasca ar fi de aproximativ 417 mil. euro.
Printre companiile interesate de privatizare se numara grupurile E.ON, Enel, CEZ, Iberdrola, Endesa sau RWE Power.