Eveniment

Producatorul de bere Haber Hateg a fost adjudecat

08.11.2005, 20:21 131

Pachetul majoritar de actiuni al producatorului de bere Haber Hateg a fost cumparat de Adrian Andrici, unul dintre membrii Consiliului de Administratie al SIF Muntenia, valoarea tranzactiei fiind de 3,5 milioane de lei (aproape un milion de euro).

"Pretul pe care adjudecatarul trebuie sa il achite pentru cele 11.468.596 actiuni, reprezentand 51,71% din capitalul social al Haber Hateg, se situeaza peste oferta AVAS, la valoarea de 0,3055 lei pe actiune, respectiv 3.503.656 lei pentru intreg pachetul de actiuni", au anuntat reprezentantii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Noul actionar majoritar al Haber Hateg mai detine actiuni si la societatile Socot - care activeaza in domeniul constructiilor de autostrazi, drumuri si contructii destinate sportului, si Mecanica Ceahlau - specializata in productia de masini si utilaj forestier.

La licitatia organizata de AVAS pentru vanzarea pachetului majoritar de actiuni al producatorului de bere a mai participat si compania Brau Union Romania.

De altfel, Brau Union Romania a participat si la precedenta incercare de vanzare a companiei Haber care a esuat deoarece ofertele primite s-au situat la un nivel de peste doua ori mai mic fata de pretul de pornire al licitatiei.

Atunci ofertantii au fost Brau Union Romania si Brau Distributie SRL.

In conformitate cu legislatia in vigoare, daca nu se inregistreaza o oferta de cel putin 50% din pretul de pornire, comisia de licitatie va putea decide organizarea unei noi licitatii cu strigare.

Brau Union Romania, filiala a grupului olandez Heineken, are in Romania patru unitati de productie, la Miercurea-Ciuc, Hateg, Constanta si Craiova, fabrica Grivita din Capitala fiind in curs de inchidere.

miruna.lebedencu@zf.ro