Eveniment

PSD a strâns 233 de semnături pentru susţinerea lui Remus Pricopie

PSD a strâns 233 de semnături pentru susţinerea lui...

Autor: Teodor Bobei

06.02.2020, 10:04 97

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat, joi, că formaţiunea a strâns 233 de semnături de la senatori şi deputaţi, pentru susţinerea lui Remus Pricopie, propus pentru a fi desemnat premier. ”Vom lua deciziile <pas cu pas> şi noi”, a mai spus el.

”Avem numărul minim de 233 semnături, deci avem majoritate şi după întâlnirea cu preşedintele vom vedea ce decizii vom lua în continuare. Aşa cum zice preşedintele, vom lua deciziile <pas cu pas> şi noi. Sunt colegi neafiliaţi şi reprezentanţii minorităţilor naţionale”, a declarat Paul Stănescu.

El a mai spus că numele lui Remus Pricopie ”s-a desprins din discuţiile pe care le-am avut cu toţii”.

”A fost o discuţie cu foarte mulţi colegi de-ai noştri. Sigur, s-au vehiculat mai multe nume şi la final concluzia a fost Remus Pricopie. Nu a venit cineva cu propunerea”, a mai spus Stănescu.

Secretarul general interimar al PSD a admis că nu toţi parlamentarii social-democraţi îl agreează pe Remus Pricopie

”Ştiţi cum e cu agreatul. Sigur că vor fi poziţii pro şi contra. Suntem oameni, nu gândim toţi la fel. Dar dacă majoritatea va decide un lucru, respectăm cu toţii. Asta este democraţia”, a conchis el.

PSD şi Pro România îl susţin pe rectorul Remus Pricopie pentru funcţia de premier, a anunţat Marcel Ciolacu, miercuri, în Parlament.

„Mergem cu o singură nominalizare la Guvern, în persoana lui Remus Pricopie, rectorul SNSPA, fost ministru al Educaţiei, un pro-european şi un pro - american.”, a declarat

Remus Pricopie a fost ales în decembrie 2019 în funcţia de rector al SNSPA cu un scor de 88,16% din voturile exprimate, acesta obţinând un nou mandat la conducerea instituţiei.

Pricopie se află la al doilea mantat de rector al SNSPA, iar în perioadele 2005-2007 şi 2008-2012 a fost decan al instituţiei. Klaus Iohannis i-a acordat, în 2019, Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO