Eveniment

Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări mari în educaţie: Se renunţă la mediile semestriale, la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar

Sorin Cîmpeanu anunţă schimbări mari în educaţie:...

Autor: Ramona Cornea

30.05.2022, 10:28 933

Se renunţă la mediile semestriale, la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale şi va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, a anunţat ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu, după şedinţa Comitetului pentru Dialog Social în care este prezentat conţinutul noului Regulament de funcţionare şi organizare a instituţiilor de învăţământ din preuniversitar (ROFUIP).

”Structura anului şcolar este deja cunoscută, este deja publicată în Monitorul Oficial, iar modificare esenţială care a fost deja agreată este aceea că se renunţă la mediile semestriale, se renunţă la obligativitatea susţinerii tezelor semestriale, va fi necesară o singură medie generală la finalul anului şcolar, iar profesorul va avea mult mai multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice pe parcursul întregului an şcolar. Au fost mai multe variante de lucru, s-a agreat ca numărul minim de note pentru o disciplină să fie egal cu N+3, unde N este numărul de ore alocat săptămânal pentru o anumită disciplină. Altfel spus, pentru o disciplină care are două ore pe săptămână într-un an întreg şcolar vor fi necesare minimum cinci note. Profesorul are totală autonomie în evaluarea ritmică pe parcursul întregului an şcolar”, a declarat Sorin Cîmpeanu în cadrul unei conferinţe de presă.

Mâine, aceste modificări vor îmbrăca forma unui ordin de ministru şi vor  fi transmise spre publicare în Monitorul Oficial, a mai spus ministrul. În plus, a fost stabilită şi poziţionarea vacanţei mobile din luna februarie în întreg sistemul naţional de învăţământ.

”Sunt 30 de judeţe care au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână, sunt 10 judeţe care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a treia săptămână a lunii februarie: Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Teleorman şi Prahova. Sunt Bucureştiul şi Suceava care au decis ca vacanţa să fie în cea de-a doua săptămână a lunii februarie”, a detaliat Cîmpeanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO