Eveniment

Transgaz cauta consultant pentru listarea la Bursa

23.09.2005, 18:52 11

Firmele interesate sa ofere consultanta companiei Transgaz, pentru pregatirea si derularea ofertei publice initiale in vederea listarii actiunilor operatorului sistemului national de transport al gazelor naturale la Bursa de Valori Bucuresti, pot depune oferte pana la sfarsitul lunii viitoare.

Potrivit unui anunt al societatii, contractul de intermediere a operatiunii de listare pe piata de capital va fi atribuit prin intermediul unei licitatii.

Pentru a putea participa la procedura de selectie, firmele sau consortiile interesate trebuie sa depuna documentele de participare, precum si ofertele tehnica si financiara pana la data de 31 octombrie.

Acestea vor fi deschise pe 2 noiembrie, urmand sa fie aleasa propunerea cea mai avantajoasa din punct de vedere tehnico-economic. Avand in vedere ca mai multe companii din portofoliul Ministerului Economiei si Comertului vor trece printr-un proces similar, un ofertant nu poate fi selectat, in calitate de lider de consortiu, decat pentru o singura firma.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Finantelor Publice, compania Transgaz a obtinut anul trecut un profit de 179 de milioane de lei (44,1 milioane de euro), raportat la o cifra de afaceri de 772,2 milioane de lei (190,5 milioane de euro).

Ministerul Economiei si Comertului detine 100% din capitalul social al firmei, situat in jurul valorii de 103,7 mil. lei.

Transgaz administreaza o infrastructura cu o capacitate de transport de circa 40 de miliarde de metri cubi pe an, din care peste 11.000 de kilometri sunt magistrale de transport.