Germania

Inca asteapta marile proiecte de infrastructura

01.10.2009, 23:08 19

Companiile germane de constructii au fost atrase de dezvoltareaproiectelor de infrastructura din Europa de Est, dupa ce piatagermana aproape ca a devenit saturata, in urma construirii a 12.000km de autostrazi, dintre care 3.000 km au trei benzi sau maimulte.

Insa 2009 nu a fost un an la fel de productiv ca si ceiprecedenti, investitiile in infrastructura fiind la un nivel scazutin lipsa unor proiecte noi incepute de guvern. Max Boegl, Wiebe siGeiger sunt trei dintre companiile germane care au deja vechime pepiata locala, fiind implicate in constructia de autostrazi,reabilitarea de drumuri nationale si cai ferate.

Max Boegl, care a construit doua tronsoane din autostradaBucuresti-Cernavoda, a trecut recent si la constructii civile, dupace a castigat anul trecut proiectul pentru un stadion.

Germanii au o prezenta puternica si in sectorul constructiilorde proiecte imobiliare prin compania Heberger Constructii, filialalocala a grupului german Heberger, care a realizat anul trecutafaceri de 65 de milioane de euro cu doar 70 de angajati.