IMM

Consiliul Naţional al IMM-urilor despre programul de relansare economică al Guvernului: Cu cât mai repede puse în aplicare măsurile, cu atât mai rapidă va fi revenirea economică a României

Consiliul Naţional al IMM-urilor despre programul de...

Autor: Ramona Cornea

01.07.2020, 15:14 81

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) a reacţionat la programul de relansare economică al Guvernului şi afirmă că cu cât mai repede vor fi puse aceste măsuri în aplicare, cu atât mai rapidă va fi revenirea economică a României.

“Remarcăm pozitiv lansarea acestui program de relansare economică, program care cuprinde principalele concepte solicitate de CNIPMMR: IMM-uri, start-up-uri, digitalizare, flexibilizarea măsurilor active de ocupare - Kurzarbeit. În egală măsură susţinem că acest program trebuie să conţină şi obiective asumate clare şi bine definite, din estimările noastre peste 100.000 de IMM-uri având nevoie de susţinere în diverse forme în acest moment. De asemenea, mai mult poate decât resursele, timingul de implementare a acestui program este cheia reuşitei sale. Cu cât mai repede puse în aplicare măsurile, cu atât mai rapida va fi revenirea economică a României”, spune Florin Jianu, preşedintele CNIPMMR.

Jianu spune că cea mai apreciată măsură din programul de relansare economică al Guvernului este cea de sprijin a microîntreprinderilor prin granturi.

”Mărturisesc că cea mai apreciată măsură este aceea de sprijin a microîntreprinderilor aşa numite ,de subzistenţă’ prin acele granturi de 2.000 euro, pentru că ele vor ajunge la zeci de mii de IMM-uri, la cele mai vulnerabile dintre companiile din România şi care ne-au semnalat nevoia de susţinere încă de la începutul stării de urgenţă”, adaugă preşedintele CNIPMMR. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO