Mediafax.biz Exclusiv

Romtelecom a schimbat managementul NextGen cu oameni de la Astral şi RCS&RDS

Romtelecom a schimbat managementul NextGen cu oameni de la Astral şi RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

07.02.2011, 18:46 1672

Directorulgeneral şi alţi doi membri ai echipei de top management ai NextGen- un operator de cablu TV deţinut de Romtelecom, au fost înlocuiţidin funcţie cu unii dintre cei mai cunoscuţi oameni din industrialocală de cablu TV, care au lucrat în trecut pentru RCS&RDS,Astral şi New Com.

Noul director general al NextGeneste Sorin Cristescu, fost director de operaţiuni al Astral. El l-aînlocuit în funcţie pe Tomas Chadzivasilis. Andrei Creţu, fostdirector regional în cadrul RCS&RDS, a fost numit director deoperaţiuni, iar Răzvan Brezeanu, fost manager în cadrul Astral şiNew Com, a preluat funcţia de director comercial. Astral a fost celmai mare furnizor de cablu TV din România şi a fost cumpărat de UPCîn 2005.

NextGen, un experiment lansat deRomtelecom în 2008 pentru a concura reţelele de cartier şicompaniile de cablu, a ajuns anul trecut la 240.000 de abonamentela telefonie, net şi televiziune. Compania a crescut în specialprin achiziţii, aproximativ zece pe durata întregului an - devenindun rezervor de creştere al bazei de clienţi pentruRomtelecom.La finelelunii septembrie NextGen avea 5% din portofoliul de abonamente lateleviziune, net şi telefonie al Romtelecom.

Creşterea bazei de clienţi până la acestnivel, dar şi ţintele agresive de creştere pentru următorii ani senumără printre motivele care au dus la instalarea la vârful NextGena unei echipe puternice de manageri din industria de cablu, spuneOvidiu Ghiman, director executiv comercial şi de strategie pesegmentul rezidenţial al Romtelecom, dar şi preşedinteleConsiliului de Administraţie al NextGen.

"Din 2009 am început o schimbare de abordarestrategică la NextGen, de la testarea unui nou model operaţional laconsolidarea unui jucător telecom semnificativ care să completezeRomtelecom. Această abordare s-a accentuat în 2010 şi a făcutnecesară o nouă echipă de management, cu un alt tip de expertiză,pentru care au fost promovaţi oameni din NextGen pe poziţii demanagement de top", a declarat pentru ZF oficialul Romtelecom,adăugând că "echipa managerială anterioară a ales alte proiectepersonale".

Schimbările au fost făcute gradual, având învedere că noua echipă de manageri instalată la vârful NextGen afost recrutată încă de anul trecut. Sorin Cristescu - noul directorgeneral - a fost întâi consultant în cadrul NextGen, în timp ceRăzvan Brezeanu - noul director comercial - a fost iniţial directorregional.ŞiAndrei Creţu, noul director operaţional, a fost iniţial directorregional.

Schimbarea de management de laNextGen arată nu doar faptul că Romtelecom are în plan sătransforme compania de cablu într-un "operator semnificativ", ci şiascensiunea în companie a lui Ovidiu Ghiman. Recrutat de Romtelecomîn martie 2009 de la RCS&RDS, unde ocupa funcţia de directorcomercial, Ghiman a ocupat iniţial funcţia de director executiv destrategie. Câteva luni mai târziu, el prelua şi coordonareaactivităţilor de schimbare a modelului de business al operatorului,iar din această lună el a devenit şi director comercial pesegmentul rezidenţial.