Politică

Acuzatii de discreditare in dosarul Flota

13.08.2004, 00:00 11

Alianta PNL-PD acuza PSD ca se foloseste de dosarul Flota, in care este cercetat copresedintele aliantei, Traian Basescu, pentru a aduce prejudicii de imagine celor doua formatiuni de opozitie. PSD respinge aceste acuzatii si afirma ca trimiterea in judecata a dosarului nu are legatura cu actiunea politica.
"Cred ca lumea isi da seama ca se foloseste Traian Basescu ca sa se loveasca in Alianta D.A. si cred ca, pana la urma, va fi exact reversul: oamenii se vor scarbi si mai mult de modalitatile pe care le foloseste PSD si vor da un vot mai mare Aliantei", a declarat ieri Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvant al liberalilor.
PSD respinge aceste acuzatii. Victor Ponta, seful Corpului de Control al primului ministru si fost vicepresedinte al PSD, spune ca partidul de guvernamant nu are legatura cu dosarul Flota ci doar cu o cercetare a Parchetului care dureaza de multa vreme. Un alt lider al PSD, Nicolae Vacaroiu afirma, marti seara, ca dosarul Flota este independent de orice actiune politica. Vacaroiu mai sustinea ca acest dosar nu are nimic in comun cu ideea de "campanie negativa", la care, spunea el, va recurge partidul de guvernamant inaintea alegerilor generale.
Parchetul National Anticoruptie l-a trimis, marti, in judecata, pe Traian Basescu, alaturi de alte 80 de persoane, in dosarul "Flota", sub acuzatia de abuz in serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancruta frauduloasa, spalare de bani, inselaciune, delapidare.
Traian Basescu a respins, miercuri seara, punctual, toate acuzatiile aduse de Parchetul National Anticoruptie (PNA). Basescu sustine ca PNA "falsifica realitatea" atunci cand afirma ca el, in calitate de ministru al transporturilor, nu a impiedicat delapidarea sumei de 500.000 de dolari. Fostul ministru neaga si inregistrarea unor pierderi de 11.000 de miliarde de lei, constituit in prejudiciu adus statului, precum si "pierderea" a 16 nave romanesti.
Totodata, Traian Basescu se considera victima "unei inscenari" care urmareste discreditarea si eliminarea sa ca om politic. El da asigurari ca nu a incalcat legea si sustine ca rechizitoriul intocmit de procurori reprezinta o "comanda politica". mirela.luca@zf.ro