Politică

Alegeri locale 2020. Dan Barna, apel la mobilizare pentru o participare masivă la vot

Alegeri locale 2020. Dan Barna, apel la mobilizare pentru...

Autor: Gabriel Pecheanu

27.09.2020, 17:20 102

Liderul USR, Dan Barna, transmite, într-un clip video, că „nu s-a câştigat nimic, nu s-a pierdut la vot” şi face un apel la mobilizare pentru participarea la vot: „Va fi o luptă care se va decide între un număr foarte mic de voturi, probabil nişte sute sau maxim mii de voturi”.

„Nu s-a câştigat nimic, nu s-a pierdut la vot. Trebuie să mergem să votăm în continuare. Toate sondajele pe care le văd, despre care nu pot să vorbesc acum, arată că în Bucureşti peste tot lupta e foarte strânsă. De aceea ideea că vi se pare vouă că s-a rezolvat dacă aţi fost să votaţi nu e suficientă”, spune Dan Barna într-un clip postat pe Facebook, în timp ce se întorcea de la Sibiu la Bucureşti.

El face un apel la mobilizare pentru o participare masivă la vot.

„Mobilizaţi-vă pe toate canalele de care dispuneţi. Luaţi-vă telefonul, luaţi ultimele 20 de apeluri, sunaţi-vă preietenii şi întrebaţi-i dacă au mers la vot. Dacă mergeţi pe stradă, întrebaţi-i pe oamenii din jurul vostru dacă au votat şi dacă nu au făcut-o, încurajaţi-i să voteze. Va fi o luptă care se va decide între un număr foarte mic de voturi, probabil nişte sute sau maxim mii de voturi. Nişte sute de voturi vor decide ce fel de capitală vom avea pentru următorii patru ani”, mai afirmă preşedintele USR.

La ora 17.00, prezenţa la vot la alegerile locale era de 34,58%, uşor mai redusă decât cea din 2016, când era de 35,3%. Bucureştiul este la coada clasamentului, cu 26,28%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO