Politică

Alianta poate conta pe sprijinul parlamentarilor-sindicalisti

20.12.2004, 00:00 15

Reprezentantii Aliantei PNL-PD si cei ai Blocului National Democrat (BND) au semnat, ieri, un protocol de colaborare prin care senatorii si deputatii blocului democrat (17 la numar, sapte senatori si zece deputati) se angajeaza sa sustina in Parlament alianta. Blocul National Democrat a fost sustinut in alegeri de Blocul National Sindical.
Potrivit protocolului, parlamentarii BND vor sustine candidatii Aliantei D.A. pentru Presedintia Camerei Deputatilor si a Senatului si vor acorda votul de investitura guvernului PNL-PD.
De asemenea, parlamentarii BND vor sustine toate initiativele legislative ale Guvernului Aliantei si vor sprijini Executivul in toate motiunile simple si de cenzura.
Blocul National Democrat a intrat in Parlament cu cinci reprezentanti, pe listele PRM. Dupa ce au anuntat desprinderea de partidul condus de C.V. Tudor, liderii BND au spus ca din grupul lor fac parte 17 persoane, zece deputati si sapte senatori. Potrivit unor surse parlamentare, citate de Mediafax, este vorba despre unii senatori si deputati de la PSD si PUR care vor sustine Alianta din postura de independenti.
Inaintea semnarii acestui angajament politic, Partidul Blocul National Democrat  si-a reafirmat identitatea politica si a anuntat ca isi va constitui grupuri parlamentare proprii in Camera Deputatilor si Senat.
 Deputatul BND Dan Mocanescu a precizat ca protocolul cu PRM permite parlamentarilor sindicalisti sa se constituie in grupuri independente, in Senat si Camera Deputatilor. "Intelegerea cu PRM incurajeaza chiar acest lucru. De altfel, le-am adus la cunostinta celor de la PRM aceasta intentie", a mai spus Mocanescu.
Deputatul PBND a mai spus ca partidul pe care il reprezinta doreste formarea, cat mai rapid, a unei majoritati parlamentare necesara sustinerii unui Guvern. "Nu se poate vorbi de alegeri anticipate", a subliniat Mocanescu. El a mai spus ca parlamentarii BND sunt in contact permanent cu Blocul National Sindical (BNS), care a sustinut acest partid in alegeri."