Politică

Aritmetica la PNL e diferita de cea de la Guvern

08.04.2004, 00:00 16



PNL a acuzat guvernul ca ar fi cheltuit mai putini bani decat anuntase initial pentru spectacolul prin care s-a celebrat intrarea Romaniei in NATO. Este vorba despre concertul din Piata Constitutiei, la care au participat mai multe formatii si cantareti de muzica mai mult sau mai putin usoara.



Liberalii au facut calcule pe care le-au prezentat public, ceea ce a determinat un o socoteala rapida si din partea Guvernului, pe care a prezentat-o, la randu-i presei. Cifrele arata ca la PNL si la Palatul Victoria aritmetica e diferita.



Mai precis, vicepresedintele liberal, Calin Popescu Tariceanu, a spus cnu se justifica 67.500 euro. Spectacolul, anuntase guvernul, a costat 90.000 de euro. "Noi am facut calculul si ne-a iesit cel mult 22.500 de euro", a spus Tariceanu. El a explicat ca artistii nu puteau primi mai mult de 9.500 de euro, daca primeau maximum posibil. "Tehnica putea costa cel mult 7.000 de euro, iar artificiile - 6.000 de euro, la preturi maxime", a spus Tariceanu.



Guvernul a calculat in lei. Purtatorul de cuvant al guvernului, Despina Neagoe, a aratat ca realizarea spectacolului a cuprins construirea scenei, artisti, aparatura tehnica, instalatiile de sonorizare si iluminat, videoproiectoare, precum si confectionarea a 8.000 de stegulete, ca si un film documentar. Astfel, Guvernul spune ca scena si instalatiile au fost 1,6 miliarde lei. Pentru artisti si prezentatori, 1,1 miliarde lei, iar pentru stegulete, catering si filmul documentar, 200 milioane lei. La aceasta s-a adaugat, si TVA, de 600 milioane lei.