Politică

Decorari in masa la final de mandat. Pe lista, si C.V. Tudor

14.12.2004, 00:00 25

Presedintele Ion Iliescu a decorat cateva mii de persoane, la sfarsitul mandatului sau, de la ministri, parlamentari, functionari de stat si ai Administratiei prezidentiale, judecatori, procurori, directori de regii si companii pana la sportivi, profesori, muncitori, soferi, bucatari, dactilografe.
In semn de "apreciere deosebita pentru contributia meritorie la desfasurarea actului legislativ, la adoptarea unor legi fundamentale necesare dezvoltarii tarii  si la integrarea euro-atlantica a Romaniei", Iliescu a acordat decoratii mai multor parlamentari apartinand partidelor parlamentare. Intre cei decorati de seful statului este senatorul PRM, Corneliu Vadim Tudor.
Decoratia acordata pe ultima suta de metri a mandatului prezidential poate arata ca Ion Iliescu nu s-a delimitat, in ciuda declaratiilor facute de-a lungul vremii, de senatorul Corneliu Vadim Tudor de care parea sa se fi distantat.
 Presedintele Iliescu a decorat si o parte a membrilor Guvernului, intre care ministrii Eugen Bejinariu, Ovidiu Brinzan, Gheorghe Emacu, Speranta Ianculescu, Alin Teodorescu, secretarilor de stat Titus Corlatean si Emilian Cutean, Dan Dumitru, Ion Lazar, Remus Truica, Despina Neagoe, Daciana Sirbu, o serie de referenti si sefi de cabinet. Intre cei decorati de presedinte sunt si presedintele AVAS, Mircea Ursache si directorului ORNISS, Marius Petrescu.
In semn de apreciere pentru activitatea eficienta si meritorie in cadrul Administratiei prezidentiale, Ion Iliescu i-a decorat pe consilierii sai Aurel Constantin Ilie cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Cavaler si Claudiu Iordache cu Ordinul National "Serviciul Credincios" in grad de Cavaler.