Politică

Disputa putere-opozitie pentru anchetarea casei lui Basescu

08.03.2005, 00:00 14

Partidele din arcul guvernamental si cele din opozitie au avut ieri inca o disputa legata de anchetarea situatiei locative a presedintelui Traian Basescu, fapt ce a condus la amanarea unei decizii privind formarea unei comisii parlamentare de ancheta. Liderii grupurilor parlamentare nu s-au pus de acord asupra numarului de senatori si deputati care sa formeze respectiva comisie. In timp ce PSD sustinea ca ar fi nevoie de 15 parlamentari, Alianta PNL-PD preciza ca nu ar fi nevoie decat de 7 senatori si deputati in aceasta comisie.


Daca liderii grupurilor parlamentare nu vor ajunge la un punct de vedere comun, decizia va fi luata de catre plenul Parlamentului, cel mai probabil, saptamana viitoare.


Initiativa constituirii unei comisii care sa ancheteze situatia locativa a sefului statului apartine PSD, care impreuna cu PRM a inceput acest demers in Parlament.


Reprezentantii Aliantei PNL-PD se opun anchetarii modului in care presedintele Traian Basescu a cumparat casa din strada Mihaileanu, acuzand opozitia ca incearca blocarea activitatii legislative. "Datele pe care le vrea aceasta comisie sunt deja stiute de noi toti. Cum arata contractul, ce-a facut Basescu, cati metri patrati are apartamentul. Orice functionar din Primaria Sectorului 2 gaseste datele respective. Nu este nevoie sa se faca o comisie parlamentara pe chestia asta. E categoric dorinta de blocare a activitatii legislative", a declarat liderul grupului parlamentar al PD, deputatul Cristian Radulescu.



De altfel, a mai existat o propunere din randul Aliantei ca o eventuala comisie parlamentara sa ancheteze situatia locativa a tuturor demnitarilor asupra carora au existat suspiciuni cu privire la dobandirea locuintelor personale.



Opozitia a initiat anchetarea situatiei locative a lui Traian Basescu dupa ce presa centrala a ridicat semne de intrebare cu privire la legalitatea dobandirii in 2002, de catre seful statului, a unui apartament situat in strada Serban Mihaileanu.