Politică

Dragnea vrea ca remanierea lui Toader să se rezolve într-o zi sau două. Ce se întâmplă dacă preşedintele refuză propunerea PSD

Dragnea vrea ca remanierea lui Toader să se rezolve...

Autor: Petriana Condrut, Mediafax

17.04.2019, 15:54 4043

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că Viorica Dăncilă speră ca problema remanierii lui Tudorel Toader să se rezolve în cel mult două zile, în sensul ca preşedintele să nu se opună noii propuneri, dar dacă nu se întâmplă altfel se va lua o decizie în coaliţie.

"Doamna premier a spus că ar vrea şi speră să se rezolve într-o zi- două, să îi trimită preşedintelui propunerile şi să depună jurământul", a declarat Liviu Dragnea.

În cazul în care preşedintele va refuza propunerea PSD, Dragnea a spus: "Ne vom întâlni din nou în coaliţie şi vom lua o decizie. Vom lua o decizie atunci"

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că îl va suna pe şeful statului şi speră ca acesta să înţeleagă că decizia de demitere a lui Tudorel Toader este una politică şi să accepte noua propunere, în persoana lui Eugen Nicolicea.

Pe de altă parte, liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, după şedinţa CEx, că ”aşa cum se profilează lucrurile”, crede că va fi o restructurare a Guvernului, nu o remaniere, astfel încât să nu fie necesar acordul preşedintelui Klaus Iohannis, ci doar aprobarea Parlamentului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO