Politică

Guvernul cu patru economisti decide cea mai mare restructurare din ultimii 20 de ani

26.05.2010, 23:20 29

Doar patru dintre cei 17 membri ai cabinetului Boc au studiieconomice, ceea ce face ca expertiza Guvernului intr-un momentfoarte dificil pentru situatia economiei sa fie extrem de redusa.Cei patru "economisti" din Guvern sunt Sebastian Vladescu,ministrul finantelor, care a absolvit Facultatea de Comert dincadrul ASE Bucuresti in 1983, ministrul mediului, Laszlo Borbely,care a absolvit Facultatea de Studii Economice, de la UniversitateaTimisoara in 1977, ministrul agriculturii, Mihai Dumitru, care estelicentiat in Economie Agrara, la ASE Bucuresti in 1988 si ministrulcomunicatiilor, Gabriel Sandu, care a absolvit in 1989 Facultateade Comert de la ASE.

"Problema nu este ca nu au ei studii economice, ci ca isi alegprost consilierii, care nu le ofera expertiza. Ca ministrii suntnumiti politic, dar ei trebuie sa aiba pe cine sa se bazeze. Cumeste cazul premierului Emil Boc, care in afara doamnei AndreeaVass, nu are niciun alt consilier absolvent de ASE", a declaratrectorul ASE Bucuresti, Gheorghe Rosca.

Premierul Emil Boc are studii juridice, ca si ministruldezvoltarii Elena Udrea care a terminat o facultate particulara.Studii juridice au si ministril justitiei Catalin Predoiu siministrul sanatatii Cseke Attila.

Ministrul muncii, Mihai Seitan, ministrul economiei, AdrieanVideanu, ministrul internelor, Vasile Blaga, ministrultransporturilor Radu Berceanu au absolvit Politehnica dinBucuresti.

Ministrul de externe Teodor Baconschi are studii teologice,ministrul culturii Hunor Kelemen a absolvit Facultatea de MedicinaVeterinara si apoi Istorie-Filosofie, ministrul de stat Marko Belasi-a finalizat studiile universitare la Cluj, unde a urmatcursurile facultatii de filologie.

Ministrul educatiei Daniel Funeriu este inginer chimist si estesingurul care si-a obtinut diploma in strainatate, la InstitutulEuropean pentru Chimie din Strasbourg. Ministrul apararii GabrielOprea a absolvit in 1983 Scoala Militara de ofiteri activi dinSibiu.

Cele mai citite ştiri