Politică

Iliescu isi ia carnet de partid in cateva saptamani

05.01.2005, 00:00 11

Fostul sef al statului, Ion Iliescu, se va inscrie in PSD in a doua parte a lunii ianuarie, dupa ce zilele trecute acesta a declarat cam nu se grabeste sa se inscrie in partidul pe care l-a fondat si nici sa preia puterea in cadrul formatiunii.
Puterea poate fi preluata odata cu congresul PSD, care este preconizat, dar nu si stabilit, in cursul lunii februarie. Inscrierea in partid ar putea avea loc mai devreme, intr-o reuniune mai restransa a PSD. este vorba despre o sedinta a Biroului Executiv al PSD, la care ar putea participa si Ion Iliescu, dupia cum au declarat surse din interiorul formatiunii pentru Mediafax.
Congresul Extraordinar al PSD l-a invitat, in 27 august 2004, in unanimitate, pe Ion Iliescu, sa candideze pe listele senatoriale ale partidului si sa revina la conducerea partidului, dar nu s-a adoptat un document in acest sens.
In 13 decembrie 2004, dupa ce Adrian Nastase a pierdut alegerile prezidentiale, Ion Iliescu s-a aratat iritat de o intrebare legata de cine va fi presedintele PSD in viitor. "Vreti sa va spun eu ce va fi la Congresul PSD?", a replicat Iliescu la intrebarile jurnalistilor pe aceasta tema. El a adaugat ca nu stie cine va candida la acest congres.
Ion Iliescu a fost vizibil deranjat si de o intrebare legata de ce se va intampla cu Adrian Nastase. "Dvs. ii plangeti de mila sau ce? E un om politic cu o experienta indelungata, e presedintele partidului, e inca premier, a avut Guvernul cu cele mai substantiale rezultate de pana acum. Viata politica se aseaza", a mai spus Iliescu. Intrebat cum anume se aseaza viata politica, Iliescu a raspuns sec: "Bine".