Politică

Incep contestatiile diplomatilor rechemati de la post

22.03.2005, 00:00 21


Consulul general al Romaniei la Los Angeles, Claudiu Lucaci, a contestat ieri rechemarea sa de la post inainte de termen, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului afacerilor externe, Mihai Razvan Ungureanu.


Lucaci sustine ca numirea sa intr-un post diplomatic s-a bazat pe "experienta si prestatia profesionala" si ca activitatea diplomatica i-a fost apreciata de mediile politice, economice si civice americane.


Fost purtator de cuvant al Guvernului Nastase, Lucaci a fost numit in urma cu doi ani consul general al Romaniei la Los Angeles dupa ce si-a pierdut postul de la Palatul Victoria. La vremea respectiva presa a scris ca promovarea lui Lucaci in diplomatie este o recompensa politica. Este, de altfel, prima functie diplomatica pe care o detine. Inainte de a fi purtator de cuvant al Guvernului Nastase, Claudiu Lucaci a lucrat timp de trei ani in Televiziunea Romana. CV-ul sau arata ca are pregatire in domeniul comunicarii publice si jurnalismului, nu si in cel diplomatic.


Ministrul de externe a anuntat retragerea ambasadorilor carora le-a expirat mandatul, care au ajuns la varsta de pensionare, care nu-si indeplinesc mandatul ori nu-si justifica prezenta in diplomatie.


Claudiu Lucaci considera insa ca rechemarea sa de la post are ratiuni politice. "Va intreb: oare la fiecare schimbare a puterii politice trebuie eliminati toti cei care nu sunt partizanii noilor alesi, toti cei care nu fac parte din clientela politica a noii puteri? Au vreo importanta competenta, valoarea si rezultatele bune obtinute de specialistii fara carnet de partid?", precizeaza Lucaci. mirela.luca@zf.ro