Politică

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici: Sistemul de recalculare al pensiilor este învechit. Guvernul să aloce o sumă anticipată

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici: Sistemul de...

Autor: Diana Grigore

20.07.2019, 14:13 639

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, că sistemul de recalculare al pensiilor este unul învechit. El a afirmat că Guvernul ar trebui să aloce o sumă anticipată de bani pentru pensii, iar după recalculare aceasta să se regleze.

„De ce omul care are dreptul la o pensie să aştepte un sistem învechit şi înţepenit de multe ori, să aştepte o recalculare de pensie. De ce nu alocăm noi statul o sumă pe care am anticipa că ar fi acea corectă şi după recalculare să înceapă să se regleze. Omul trebuie să primească astăzi cel puţin cât ar trebui să primească în urma unei recalculări de pensii. Oamenii nu au timp să aştepte”, a afirmat Eugen Teodorovici, la Târgu Mureş.

Ministrul de Finanţe a adăugat că recalcularea pensiei pentru unele persoane se va finaliza când acestea nu vor mai fi în viaţă.

„Din păcate viaţa aşa este, sunt oameni a cărei pensie se va recalcula când nu mai sunt pe această lume. Asta este viaţa, trebuie să fim foarte pragmatici. Atunci de ce să aştepte? Tu ca stat ai greşit faţă de oameni, tu ca stat trebuie să plăteşti şi să asiguri fiecărui om ceea ce merită atunci când merită, nu peste nu ştiu cât timp. E o altă abordare pe care mi-aş dori tare mult să o văd în această ţară. Să facem ceea ce simţim”, a subliniat Teodorovici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO