Politică

Parlamentarii intra in vacanta elctorala

16.11.2004, 00:00 13

Incepand de astazi, si pana dupa alegerile din 28 noiembrie, parlamentarii intra in vacanta electorala. Potrivit presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, senatorii se vor intoarce la lucru pe 29 noiembrie, dupa alegerile generale si primul tur de scrutin al prezidentialelor, si vor lucra pana pe 8 decembrie - cu cateva zile inaintea celui de-al doilea tur de scrutin prezidential.
Vacaroiu a spus ieri ca Senatul, in noua componenta rezultata in urma alegerilor din 28 noiembrie, se va reuni pe 13 decembrie, dupa ce va fi fost convocat de viitorul presedinte.
Actualul Senat mai are de rezolvat cel putin o lege importanta, pentru care guvernul a cerut procedura de urgenta - este vorba de un proiect de lege privind despagubirile ce trebuie acordate fostului suveran Mihai I. Senatorii au respins de doua ori cererea guvernului de a discuta actul normativ in regim de urgenta. In opinia lui Vacaroiu, proiectul de act normativ ar putea fi dezbatut si aprobat in actuala legislatura. Senatorul PSD Sorin Oprescu a declarat ieri ca proiectul urma sa fie votat aseara de Senat.
La Camera, exista si acolo mai multe proiecte restante - unul foarte important fiind proiectul de lege de modificare a Codului penal care urmareste sa elimine recursul in anulare in materie penala, asa cum cere Uniunea Europeana. Initial, comisiile de specialitate eliminasera aceasta prevedere, dar au reintrodus-o sub o noua denumire "contestatia in anulare" - situatie in care conducerea Camerei a retrimis proiectul la Comisie.
iulian.anghel@zf.ro