Politică

Parlamentarii opozitiei, in conflict cu Guvernul

12.08.2004, 00:00 15



Guvernul a publicat pe propriul site numele senatorilor si deputatilor care nu au raspuns apelului lansat de primul ministru Adrian Nastase, de a contribui la fondul destinat persoanelor varstnice. Este vorba de doua liste ce contin numele a 71 de senatori si 185 de deputati, reprezentanti ai partidelor de opozitie. Pe liste apare numele unui singur deputat PSD.



Initiativa primului ministru de a face donatii pentru persoanele varstnice s-a adresat initial demnitarilor PSD, insa ulterior a fost extinsa si pentru parlamentarii opozitiei intrucat se adunase o suma mica de bani. Demersul a fost criticat de mai multi parlamentari.



Acum, publicarea numelor parlamentarilor care nu au facut donatii atrage reactii din partea acestora. Doi parlamentari au anuntat ieri ca vor sa dea in judecata Guvernul si pe primul ministru. Deputatul PNL, Viorel Coifan, a spus ca va actiona in justitie Executivul pentru ca numele sau se regaseste pe "lista rusinii". "Nu este acceptabil asa ceva. Nu a fost o actiune obligatorie pe linie de Parlament de la care sa ma fi sustras. Bani au dat doar cei din PSD, care au fost obligati sa faca acest lucru", a spus Coifan.



Tot ieri, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca il va da in judecata pe premierul Adrian Nastase si ii va solicita 10 miliarde de lei daune morale, deoarece numele sau apare pe o lista a parlamentarilor care nu au donat bani pentru persoane varstnice, publicata pe site-ul Guvernului.