Politică

PNTCD cauta punti spre Emil Constantinescu

10.08.2004, 00:00 13

Noua conducere a PNTCD sub bagheta presedintelui Gheorghe Ciuhandu, aleasa la sfarsitul saptamanii, a decis ieri sa faca eforturi in directia relansarii dialogului cu partidele politice crestin-democrate, in special cu Actiunea Populara condusa de Emil Constantinescu. "Obiectivul esential", declarat ieri de noul staff al PNTCD este unificarea formatiunilor de sorginte crestin-democrata. PNTCD a avut mai multe incercari de coagulare a partidelor din zona dreptei, inclusiv cu Actiunea Populara, esuate insa din cauza unor orgolii personale sau dispute pe care liderii acestor formatiuni nu le-au putut depasi.
Totodata, PNTCD incearca sa-si recupereze fostii membri plecati din partid, acesta fiind un semn al reconcilierii celor care cred in valorile crestine, dupa cum spune presedintele taranist, Gheorghe Ciuhandu. Nu in ultimul rand, PNTCD isi propune sa atraga personalitati din afara partidului care doresc sa contribuie la relansarea partidului si sa se implice in promovarea noii oferte politice.
O data cu alegerea noii conduceri la finele saptamanii, PNTCD si-a propus sa-si relanseze discursul politic anuntand ca va milita pentru sustinerea moralitatii in economie si in politica, promovarea legii lustratiei, initierea unor mesaje specifice pentru femei, tineri, intelectuali, tarani, va promova programe pentru imbunatatirea nivelului de trai.