Politică

PNTCD ii cere lui Constantinescu sa treaca peste orgolii

19.08.2004, 00:00 18

PNTCD a transmis ieri noi semnale Actiunii Populare, partidul condus de fostul presedinte Emil Constantinescu, ca doreste o unificare a celor doua formatiuni crestin-democrate. Spre deosebire de semnalele anterioare, taranistii avertizeaza ca incapacitatea lui Emil Constantinescu de a trece peste orgolii si conflicte personale din trecut vor periclita sansele PNTCD si Actiunii Populare de a intra in Parlament si le va izola politic.
Intr-o declaratie facuta ieri, de Adrian Orza, presedintele Consiliului National Central al PNTCD, for executiv de conducere,  taranistii afirma ca Emil Constantinescu este un element important pentru unificarea crestin-democratiei in masura in care intelege "procedura Victor Ciorbea". Liderul taranist face trimitere la schimbarea lui Victor Ciorbea din fruntea partidului, persoana care este refractara unei unificari cu formatiunea lui Emil Constantinescu si care a blocat pana acum orice tip de negocieri.
Referindu-se la o eventuala unificare cu partidul Actiunea Populara, Orza a afirmat ca aceasta este foarte importanta, deoarece "ar insemna o sansa in plus pentru accederea crestin-democratiei in Parlament". "Organizatiile locale PNTCD si AP trebuie sa colaboreze, fara discutii si orgolii, deoarece o neintrare a noastra in Parlament ar putea fi un mare handicap pentru Romania din punct de vedere european", a sustinut Orza.
Dupa congresul PNTCD de acum doua saptamani, noul presedinte al partidului, Gheorghe Ciuhandu a spus ca un obiectiv important este coagularea formatiunilor crestin-democrate. Inaintea acestui moment, au fost puse in dezbatere mai multe proiecte de unificare a prestin-democratilor si popularilor, esuate insa.