Politică externă

George Bush este terminatorul teroristilor

02.09.2004, 00:00 15

Este o declaratie a guvernatorului Californiei, Arnold Schwartznneger, actorul care a facut cariera cu roluri precum "Terminatorul" sau "Minciuni adevarate".
Declaratia a fost rostita la conventia republicanilor, care se desfasoara la New York, locul unde 50.000 de membri ai partidului liberal-conservator din Statele Unite vor oficializa, in aceasta seara, candidatura lui George Bush la Casa Alba pentru inca un mandat.
Schwartzenneger a vorbit despre nevoia Statelor Unite de a avea un lider puternic in vreme de razboi. El a vorbit si despre norocul lui de a se realiza intr-un stat liber, implinindu-si visul sau de emigrant (provine dintr-o familie de origine austriaca si a facut cariera la Holywood).
Aseara, la New York, era asteptat si George Bush, care urma sa se intalneasca in cursul acestei zile cu pompierii care au lucrat la indepartarea ruinelor turnurilor gemene. Bush urmeaza sa-si rosteasca dicursul de acceptare a nominalizarii la presedintie, care coincide cu oferta sa electorala pentru votantii americani la alegerile de la 4 noiembrie.
In preambulul acestui discurs, pe scena conventiei (amplasata in arena Madison Square Garden) le-au vorbit republicanilor si sotia lui Bush, laura, precum si cele doua fiice ale lor. A fost prilejul pentru republicani de a-si reafirma una dintre optiunile fundamentale, pe care mizeaza actuala campanie - increderea in valorile familiei. Este si un argument pentru a introduce in dezbaterea publica electorala doua propuneri controversate ale administratiei Bush - interzicerea avorturilor si a casatoriilor homosexuale. In interiorul Partidului Republican exista mai multi reprezentanti de seama (unul este chiar vicepresedintele Dick Cheney) care nu sustin aceste initiative.