Politică externă

Inundatii catastrofale in India

28.07.2005, 19:43 22

Aproape 100 de persoane au murit si tot atatea au fost surprinse de alunecarile de teren provocate de ploile torentiale care devasteaza, de duminica, statul Maharashtra din vestul Indiei.

Conform ultimului bilant oficial, 99 de persoane au murit, 34 dintre victime fiind inregistrate la Bombay, capitala financiara a tarii. Aproape o treime din suprafata orasului a fost acoperita de ape. Activitatea Bursei indiene a fost paralizata datorita intemperiilor. Pentru a face fata situatiei autoritatile indiene au fost nevoite sa apeleze la ajutorul armatei. Marina indiana a fost chemata pentru a evacua aproximativ 150.000 de sinistrati aflati pe acoperisurile cladirilor din Bombay.

"Decesele de la Bombay au avut loc in cartierele Andheri si Navi Mumbai, fiind rezultatul unor accidente provocate de prabusirea zidurilor si tavanelor cladirilor vechi sau a colibelor construite pe coline", a declarat un oficial local. Celelalte decese au fost provocate de alunecarile de teren.

Ploile torentiale, caracteristice sezonului musonului, au inceput duminica, depasind recordurile absolute inregistrate pana in prezent. Conform unui oficial indian din Bombay, ploile cazute marti au fost cele mai masive inregistrate intr-o singura zi in India. Meteorologii indieni au declarat ca situatia a fost complicata si de faptul ca precipitatiile au coincis cu apogeul fluxului marin.