Politică externă

Ştiri pe scurt din politica internaţională

Integrarea Croaţiei în Uniunea Europeană arputea fi amânată sau ar putea chiar să nu mai aibă loc dacă ţara nuva respecta promisiunile făcute în timpul negocierilor de aderare,au avertizat mai multe state membre ale UE, potrivit FinancialTimes.

Senatul american a votat în unanimitate pentruconfirmarea fostului şef al CIA Leon Panetta în poziţia de secretaral apărării, scrie agenţia de presă Thomson Reuters. Panetta esteaşteptat să-şi preia noua poziţie pe 1 iulie, înlocuindu-l peRobert Gates.

Ministrul italian de externe Franco Frattini acerut "o suspendare imediată a ostilităţilor" din Libia, pentruinstaurarea unor culoare umanitare de ajutorare a populaţiei,într-o intervenţie în faţa a două comisii din Camera Deputaţilor,relatează AFP. Franţa a anunţat însă că se opune unei astfel demăsuri.

Comisia Europeană va propune reducerea cu 5% aposturilor din instituţiile UE, în conformitate cu măsurile deausteritate din statele membre ale UE, însă ţările europene dorescmăsuri mai ample, conform AFP.