Politică

Preşedintele Klaus Iohannis, despre protestele de duminică: Românii au făcut bine că şi-au spus părerea

Preşedintele Klaus Iohannis, despre protestele de...

Autor: Iasmina Ardelean, Mediafax

06.11.2017, 19:13 65

Întrebat cum comentează şi ce efecte au protestele de duminică seară, Iohannis a răspuns: „Este lesne de înţeles de ce protestează românii, fiindcă abordarea pe aceste modificări în legislaţia pe Justiţie sunt, în primul rând, lipsite de transparenţă”.

Preşedintele a spus că PSD şi ALDE nu ar trebui să persiste în a ignora părerile contrare, aceasta fiind o atitudine contraproductivă.

„Sunt şi aici, culmea, schimbări care se doresc a fi făcute împotriva sistemului şi cred că această abordare pe care o are PSD-ALDE în ultima vreme, de a merge totdeauna împotriva tutror, este o abordare total contraproductivă, iar românii bine au făcut că şi-au spus părerea”.

Câteva mii de persoane s-au strâns, duminică seară, în Piaţa Victoriei din Capitală şi au plecat apoi în marş către Palatul Parlamentului, aceştia manifestând şi la sediul Ministerului Justiţiei faţă de modificările aduse proiectului legilor justiţiei.

Manifestanţii au ţinut un moment de reculegere în Piaţa Universităţii, în semn de respect faţă de victimele Revoluţiei, şi au intonat imnul de mai multe ori, pe parcursul marşului. Ei au scandat ”Justiţie, nu corupţie”, ”PSD, ciuma roşie", Nu vrem să fim o naţie de hoţi” sau ”Jos Guvernul”.