Politică

Prima şedinţă de guvern va avea loc prin videoconferinţă. Se pregăteşte o rectificare bugetară

Prima şedinţă de guvern va avea loc prin...

Autor: Diana Grigore

15.03.2020, 18:35 122

Prima şedinţă a noului guvern va avea loc miercuri, prin videoconferinţă. Premierul Ludovic Orban anunţă că Executivul va pregăti şi o rectificare bugetară, astfel încât sectoarele publice să primească ajutor, în contextul crizei generate de coronavirus.

„ Mâine va fi pus în funcţiune un sistem de videoconferinţă care să ne permită să organizăm şedinţele de guvern fără prezenţa fizică a miniştrilor care se află în izolare. Cel mai probabil meircuri va avea loc şedinţa de guvern. Până miercuri pregătim primele măsuri care trebuie adoptate, pe deoparte într-o mai bună acţiune pentru limitarea răspândirii infecţiei cu coronavirus, pe de altă parte măsurile de care suntem siguri că sunt serioase şi pot fi un sprijin real pentru domeniile economice”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Premierul a anunţat o rectificare bugetară pentru a sprijini sectoarele publice.

„Am introdus şi posibilitatea rectificării bugetare înainte de termenul care era permis prin intermediul legislaţiei anterioare. Vom avea cu siguranţă nevoie de o rectificare bugetară şi o vom face imediat după ce vom avea o imagine clară asupta nevoilor din sectoarele publice, nevoile spitalelor”, a completat Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO