Politică

Printul Charles, in vizita la Cotroceni

11.05.2004, 00:00 7

Mostenitorul coroanei Marii Britanii l-a vizitat ieri pe Ion Iliescu la Palatul Cotroceni, cu ocazia unei vizite de o saptamana pe care o face in Romania.
Informatii oficiale despre intalnire, ca si despre intreaga vizita a Printului Charles in Romania nu exista, pentru ca venirea sa in tara noastra are un caracter strict privat.
Se pare ca Printul de Wales va merge in Maramures, o alta zona de care este preocupat. Este a patra oara cand viitorul rege al Marii Britanii vine in Romania. Precedentele sale prezente aici au avut legatura cu interesul sau anumite regiuni de la noi. Bucovina, cu tinuturile sale si cu patrimoniul cultural de acolo, au fost unul dintre punctele care l-au atras pe Printul Charles in Romania. De asemenea, in plin scandal legat de amplasarea parcului Dracula, mostenitorul coroanei britanice a fost in Romania. Apoi, una dintre organizatiile pe care le conduce a condamnat intentia autoritatilor romane de a amplasa Dracula Park intr-o cetate medievala pe care ar fi putut s-o distruga.
Si pe vremea lui Ceusescu, Printul Charles a pledat cauza romanilor. Pasionat de arhitectura, de pastrarea traditiilor din domeniu, Charles a intervenit, la un congres de specialitate la finele anilor 80, impotriva demolarilor satelor si bisericilor din tara noastra de catre dictator. Discursul sau de la acea vreme a fost emotionant, pledand in favoarea apararii vestigiilor romanitatii pe aceste meleaguri.