Politică

USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu Tăriceanu de la conducerea Parlamentului

USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin...

Autor: Iasmina Ardelean, MEDIAFAX

28.11.2017, 10:33 102

„USR cere coaliţiei PSD-ALDE să aleagă între izolarea României şi salvarea lui Dragnea şi Tăriceanu de închisoare. Cei doi lideri PSD-ALDE trebuie să îşi dea demisia din conducerea Parlamentului pentru a opri discreditarea instituţiilor statului român, iar această coaliţie periculoasă trebuie să renunţe la lupta împotriva justiţiei şi a statului de drept pentru a demonstra partenerilor euro-atlantici că România este o democraţie stabilă şi un furnizor de Securitate într-o poziţie geostrategică importantă”, potrivit unui comunicat de presă.

„Dacă domnii Dragnea şi Tăriceanu continuă războiul împotriva justiţiei vor fi pe deplin responsabili de abandonarea parteneriatului cu UE şi NATO şi de izolarea României în plan extern”, a susţinut preşedintele USR, Dan Barna, în comunicat.

Luni seara, Statele Unite au anunţat că îşi exprimă „preocuparea” în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.

„Statele Unite observă cu preocupare că Parlamentul României analizează proiecte de lege care ar putea submina acţiunile de combatere a corupţiei şi ar putea slăbi independenţa justiţiei în România. Aceste legi, propuse iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţe politice”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Departamentului de Stat american.

„Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi afectează combaterea corupţiei”, precizează Departamentul de Stat.