Politică

Vicepresedintele PSD: „Presa si colegii din partide se asteapta sa curga sange in PSD si poate asa va fi”

15.12.2009, 23:05 15

Dupa consfintirea de catre Curtea Constitutionala a rezultatuluialegerilor in urma caruia PSD a pierdut presedintia, lasocial-democrati spiritele dau in clocot. Perspectiva opozitiei iidetermina pe unii lideri sa ceara socoteala: cum s-au putut pierdealegerile pe care PSD le-a avut in mana?

"Presa si colegii din partide asteapta sa curga sange in PSD,vor nume grele pe tava si decizii spectaculoase si va spun ca poateasa va fi", a rezumat ieri situatia Gheorghe Nechita,vicepresedinte al partidului.

Inca de luni seara, iesit din amorteala, Ioan Rus, fostul sef alasa-numitului grup de la Cluj (acum simplu membru al PSD), i-acerut lui Mircea Geoana sa-si depuna mandatul si sa incerce sa-lrecastige intr-un congres cu o alta echipa din care sa nu facaparte Marian Vanghelie sau Viorel Hrebenciuc (cel care a conduscampania lui Geoana).

Fostul vicepresedinte al PSD Vasile Dincu (care face parte dinacelasi grup cu Rus) afirma si el ca Mircea Geoana va trebui safaca o dezbatere in partid, apreciind ca trebuie discutata situatiagrupului care il sustine la varful PSD si ca, daca va candidapentru sefia formatiunii, va trebui sa-si schimbe echipa.

Adrian Nastase, fost premier, a admis ca partidul a intrat dinnou "pe drumul desertului", intrebandu-se, in aceeasi vreme: "Cativor rezista?". Desi spune ca Geoana are merite, Vasile Dancu adaugaca actualul lider nu va putea sa-si sustina in partid o nouacandidatura venind cu aceeasi echipa. Or, sunt nume grele in partidcare au stat alaturi de Geoana in aceste alegeri si nu este vorbadoar despre Vanghelie sau Hrebenciuc. Or, cei contestati au si ei omare influenta cum influenta au si cei care ii contesta, cum ar fiNechita, Rus, Ilie Sarbu sau fostul secretar general al partiduluiMiron Mitrea. Si fiecare isi apara influenta lui.

Geoana a declarat ca analiza interna cu privire la cauzelepierderii alegerilor prezidentiale va fi facuta in partid lainceputul lui 2010, pana atunci el recomandandu-le colegilor sa nusubrezeasca partidul.