Prima pagina

Real Madrid la Bucuresti

Real Madrid la Bucuresti
25.08.2006, 20:20 13

Steaua va juca in grupele Ligii Campionilor la fotbal cu Real Madrid, cel mai galonat club din lume, cu campioana Frantei Olympique Lyon si cu Dinamo Kiev, vicecampioana Ucrainei.
Postul de televiziune PRO TV - care detine drepturile de difuzare a Ligii Campionilor in Romania - se asteapta sa epuizeze spatiul publicitar pe durata meciurilor competitiei, cu doua saptamani inainte de fiecare meci al acesteia. Desi nu a finalizat negocierile cu advertiserii locali - incepute cu trei saptamani inainte de a avea confirmarea calificarii echipei Steaua Bucuresti - departamentul de vanzari al Pro TV crede ca in mai putin de o saptamana toate pachetele speciale vor fi deja vandute.
Vorbind despre cresterea tarifelor la publicitate, reprezentantii postului spun ca vor trata Champions League in sezonul 2006 - 2007 ca pe "un program super-premium". "Deja PRO TV a implementat conceptul de program premium pentru UEFA in utimele 2 sezoane si vandut in pachete speciale. Evaluand aceste pachete, cresterea de pret va depasi 50% fata de costurile normale ale clientilor in 2006", a declarat Ciprian Stancu, director de vanzari.
Pe ce incasari din publicitate mizeaza postul? "In acest moment este prematur sa facem o estimare, deoarece nu stim care este structura clientilor care vor plasa spoturi in acest program. Este evident insa ca veniturile PRO TV pentru UEFA vor fi mai mari in acest sezon, ajutate de calificarea Stelei", a mai spus Stancu.
In acest context, PRO TV admite ca intrarea Stelei in competitie inseamna "in primul rand o crestere a awareness-ului si in Romania a primei competitii fotbalistice din lume. Totodata, interesul crescut va conduce la cresterea audientei si - evident - a veniturilor inregistrate de acest program".