Prima pagina

Terapia si intareste managementul

14.09.2004, 00:00 69



Terapia Cluj, al doilea producator roman de medicamente, a dat simultan doua lovituri importante pe piata resurselor umane, intarindu-si echipa de management cu un nou director de vanzari si marketing si un director de planificare.



Este vorba de Dragos Damian, fost country manager pentru Romania al grupului italian Menarini - Berlin Chemie, respectiv Mirel Florica, fost director operational al producatorului roman de medicamente Sindan Bucuresti.



Terapia reuseste astfel sa puna punct unei perioade tulbure din punct de vedere al managementului. La inceputul anului, dupa ce Terapia a fost preluata de fondul american de investitii Advent International, din companie au plecat directorul general - Dorin Toderas, directorul de marketing si vanzari - Marius Chereches si directorul de distributie - Lucian Codreanu.



Locul lui Toderas a fost preluat rapid de britanicul Stephen Stead insa postul de director de marketing si vanzari a fost descoperit pana in prezent, pe parcursul a aproape jumatate de an. Dragos Damian a avut rezultate bune la Berlin Chemie si este si vicepresedinte al Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM).



Sindan, compania de la care vine Mirel Florica, este singurul producator si distribuitor roman de medicamente oncologice.



Functia de director de planificare este noua la Terapia.



"Mirel Florica a fost numit in aceasta pozitie cu responsabilitatea de a gandi si implementa un proces robust de planificare a afacerii. Asta insemnand atat planificare de vanzari si productie cat si planificare strategica, pe termen lung", a declarat pentru ZF Stephen Stead, director general al Terapia.



Noua echipa de management va avea o sarcina dificila din partea actionarului majoritar - Advent International. Fondul, care a platit circa 44 milioane de dolari pentru a cumpara Terapia, intentioneaza sa ii dubleze valoarea in urmatorii patru ani pentru a o vinde mai departe unui investitor strategic interesat de Romania. Acest lucru va avea loc, mai mult sau mai putin dublarea vanzarilor in cei patru ani.



"Strategia Terapia este axata pe intarirea dimensiunii comerciale a companiei, cu focus pe lansarea de noi produse si asigurarea unui cost competitiv prin cresterea eficientei productiei", a spus Stead.



Terapia a avut anul trecut o cifra de afaceri de 32 milioane de dolari. Compania este pe locul cinci in topul jucatorilor din piata romaneasca, cu o cota de circa 3,8% anul trecut. Principalii concurenti ai companiei sunt GlaxoSmithKline, liderul pietei cu o cota de circa 11,5%, Novartis, Pfizer, Sicomed Bucuresti si Antibiotice Iasi. laurentiu.ispir@zf.ro