La Fântâna şi Cumpăna domină piaţa de 30 mil. euro anual a „dozatoarelor“ de apă

Autor: Mădălina Panaete 24.07.2014
La Fântâna şi Cumpăna, cei mai mari doi jucători de pe piaţa watercoolerelor (sis­tem de răcire-încălzire), au împreună peste 90% din acest seg­ment, care asigură apă prin 126.000 de unităţi în spaţii de birouri sau lo­cuinţe, arată o analiză a ZF pe baza datelor furnizate de cele două companii.
 
„Piaţa românească de watercoolere şi purificatoare de apă se ridică la 126.000 de uni­tăţi, conform datelor disponibile. La Fântâna este lider cu o cotă de piaţă de 65% (vo­lum şi va­loare - n.red.)“, a declarat pentru ZF Adrian Nanulescu, directorul general al La Fântâna, com­panie cu afaceri de 23,5 mil. euro anul trecut.
 
Compania este controlată de fondul de in­vestiţii polonez Innova Capital şi a fost fon­dată de antreprenorul român Cristian Amza, care mai deţine 8% din acţiunile companiei.
 
Piaţa watercoolerelor a fost estimată de com­panie la 30,5 milioane de euro anul tre­cut. A doua cea mai mare companie din aceas­tă industrie este Cumpăna, un business deţinut de antreprenorul român Florin Dănilă.