Belarus afirmă că s-a încercat un atac cu drone asupra capitalei Minsk din Lituania. Lukaşenko susţine că opoziţia încercă să cucerească un district şi să ceară NATO să desfăşoare trupe

Autor: Gabriel Negreanu 27.04.2024
O serie de declaraţii din Belarus au venit astăzi în care conducerea ţării şi serviciile secrete afirmă, fără dovezi solide, că un atac cu drone asupra capitalei Misk a fost dejucat.
 
Forţele de securitate belaruse au împiedicat atacuri cu drone de pe teritoriul lituanian împotriva unor obiective din Minsk. Acest lucru a fost declarat de şeful KGB din Belarus, Ivan Tertel.
 
"Comitetul pentru Securitatea Statului, în cooperare cu colegii din alte agenţii de aplicare a legii, a efectuat recent o serie de măsuri de securitate acute care au făcut posibilă prevenirea atacurilor cu drone de luptă de pe teritoriul Lituaniei asupra unor obiective din Minsk şi din suburbiile sale", a declarat Tertel.
 
Potrivit acestuia, forţele de securitate continuă să lucreze în acest domeniu, dar "nu este încă posibil să dezvăluim publicului informaţii detaliate". 
 
Pâna la acesta oră Lituania nu a venit cu o reacţie la acuzaţiile lansate de Belarus.
 
Preşedintele Alexander Lukaşenko a susţinut joi că opoziţia din Belarus intenţionează să cucerească un distruict din vestul ţării şi să ceară NATO să desfăşoare trupe, transmite şi agenţia de presă rusă RIA.
 
Alexander Lukaşenko a susţinut joi şi că „zeci” de arme nucleare tactice ruseşti au fost desfăşurate în Belarus, conform înţelegerii cu Vladimir Putin de anul trecut.