Profesii

Cheia succesului - maximizarea propriului potential

27.09.2004, 00:00 76



Fiecare dintre noi are o definitie proprie a succesului. Cele mai uzuale se refera la putere, pozitie, prestigiu sau prosperitare, dar, in realitate, succesul inseamna mult mai mult. Dr. Ron Jenson, in cartea sa "Piramida succesului", lansata de curand in Romania, afirma ca succesul inseamna sa realizezi progresiv tot ceea ce ti-a fost menit sa fii si sa faci.



Jenson defineste si explica in "Piramida succesului" zece principii de actiune pe care le considera temelia succesului autentic si pe care trebuie sa se intemeieze formarea liderilor. El considera ca maximizarea reala a propriului potential este posibila numai daca plasam cele zece principii in centrul vietii noastre.



"Principiile fundamentale, universal valabile, pe care le formuleaza dr. Ron Jenson in aceasta carte nu sunt inventate de el, ci, daca vreti, sunt redescoperite si asezate intr-o formula adaptata si perfect aplicabila societatii moderne", a declarat in deschiderea conferintei sustinute de Jenson la Bucuresti, Catalin Ionescu, presedinte si director general al Codecs.



Cele zece principii sunt, de fapt, zece indemnuri: Miscati lucrurile; Asumati-va propria individualitate; Excludeti negativismul; Insusiti-va principii durabile; Mergeti pe calea propriei misiuni; Integrati echilibrat totul in viata; Zona de rezonanta, rezonati activ; Angajati-va energiile spirituale; Reglati-va din mers traiectoria; Evitati renuntarea. Aceste principii se refera, de fapt, la atitudini, convingeri si angajamente si formeaza la un loc conceptul de maximizare.



"Exista oameni care au atitudini bune, dar le lipseste capacitatea de a se angaja, de a persevera. Altii au o vointa puternica si se pot sforta sa realizeze lucruri importante in viata, dar esueaza sistematic din cauza convingerilor vagi sau atitudinilor inhibate. In fine, exista unii oameni care stau bine la toate aceste capitole, dar nu reusesc sa integreze cele zece principii de actiune ale maximizarii si sa le armonizeze impreuna. Pe masura ce atitudinile, convingerile si angajamentele se vor armoniza, sansele de succes cresc", sustine dr. Ron Jenson.



Acesta este in moemntul de fata presedintele Future Achievement International, companie care asigura programe de leadership personal in diverse arii de activitate. Saptamana trecuta, Jenson doua conferinte in Romania, in Ploiesti si Bucuresti, evenimente de Coaching Institute, membru al grupului Codecs, si Camera de Comert Americana in Romania.