Proprietăţi

Aura Investments are 80 mil. euro pentru locuinte

08.05.2007, 19:04 19

Compania imobiliara Aura Investments din Israel va investi pana la 80 de milioane de euro pentru constructia a doua complexuri rezidentiale in Piatra Neamt si Brasov, cu un total de 950 de apartamente.
"Proiectele vor fi initiate in urmatoarele sase luni si vor fi finalizate in termen de trei ani. La Piatra Neamt vom construi 550 de locuinte, iar la Brasov in jur de 400. Investitia pentru fiecare dintre proiecte va fi in jur de 35-40 de milioane de euro", a declarat Joseph Saliah, presedintele Aura Investments.
Pentru terenul din Piatra Neamt, Aura a platit 2,65 mil. euro. Acesta este al doilea proiect rezidential al Aura in Piatra Neamt. Compania mai dezvolta un complex rezidential de 180 de apartamente, pentru care va investi 18 mil. euro. Tot in Piatra Neamt, investitorul israelian construieste un centru comercial Galleria, in parteneriat cu dezvoltatorul international Globe Trade Center (GTC), investitie de circa 15 mil. euro.
Parteneriatul cu GTC prevede dezvoltarea unei retele de centre comerciale in principalele orase din tara, pana in 2011 planurile companiilor incluzand 20 de unitati, investitiile totale fiind estimate la 400 de milioane de euro. Primele trei proiecte vor fi localizate in Buzau, Suceava si Piatra Neamt, cu investitii totale de circa 60 mil. euro.
Compania a mai anuntat proiecte rezidentiale in Snagov si Ploiesti. La Snagov, Aura va investi circa 25 mil. euro pentru constructia unui complex rezidential in Snagov, pe un teren de 25.000 de metri patrati, care va cuprinde 250 de locuinte. Proiectul dezvoltat in Ploiesti va cuprinde 385 de apartamente si este estimat la circa 25,2 milioane de euro.
De asemenea, dezvoltatorul israelian a construit in Bucuresti un centru comercial, Nasaud Shopping Center, localizat in zona de sud a orasului. Proiectul, cu o suprafata construita de 5.500 de metri patrati, dezvoltat pe un teren de 10.000 mp, a reprezentat o investitie de 7 mil. euro.