Proprietăţi

Engel are un proiect de 80 mil. euro la Constanta

01.08.2006, 19:48 17

Grupul israelian Engel va investi 80 mil. euro intr-un proiect imobiliar cu 500 de apartamente si spatii comerciale la Constanta, potrivit companiei Citigate Dewe Rogerson, cea care promoveaza proiectul.
Acesta este al doilea proiect anuntat de israelieni in decurs de o saptamana. Engel Real Estate intentioneaza sa dezvolte si un proiect estimat la cateva sute de milioane de euro in zona centrala a Romaniei, potrivit reprezentantilor companiei.
Proiectul va fi realizat in colaborare cu proprietarii terenului, dupa ce Engel East Europe NV, subsidiara din Europa de Est a grupului, a semnat un acord de principiu cu acestia. Engel East Europe va construi apartamente cu o suprafata cumulata de 50.000 de metri patrati, iar compania-mama, Engel Europe, va realiza un centru comercial de 10.000 de metri patrati.
"Inceperea celui de-al doilea proiect in Romania este rezultatul implicarii puternice a companiei in piata rezidentiala din Europa Centrala si de Est si a potentialului din regiune", spune Jacob Engel, presedintele si fondatorul grupului Engel.
Compania a semnat un memorandum pentru o parte din proiectul pe care il va dezvolta la Constanta. Potrivit memorandumului, cea mai mare parte din achizitia terenului va fi acoperita ulterior din vanzarile de locuinte.
"Vom oferi un avans de 2 mil. euro in momentul semnarii contractului, restul urmand sa fie acoperit din vanzarile de locuinte", afirma reprezentantii Engel.
Procesul de due diligence (de evaluare - n.r.) este programat sa inceapa in zilele urmatoare, iar compania si vanzatorii vor incheia un acord definitiv privind finalizarea proiectului.
Veniturile companiei din acest proiect sunt estimate la 450 mil. sekeli (circa 101 mil. dolari).
Engel East Europe este implicata in proiecte imobiliare in Bulgaria, Ungaria, Cehia, Polonia si Serbia, precum si in Germania si Canada. Actiunile companiei Engel East Europe NV sunt listate pe Bursa de la Londra.
Dezvoltatorii israelieni sunt printre cei mai activi de pe piata romaneasca. Astfel, compania Neocity Group va investi in perioada 2006-2009 circa un miliard de euro pentru dezvoltarea unor proiecte imobiliare pe piata romaneasca, in spatii rezidentiale, comerciale si de birouri.